• granen

  Granen zijn lekker bij de warme maaltijd of
  koud door salades. Vol vezels, vitaminen en
  mineralen.

 • couscous

  Onze volkoren couscous is een goede vervanger voor aardappels of rijst. Couscous is gries van harde [durum] tarwe en wordt veel gegeten in Noord-Afrika.

  Couscous kan kort worden gekookt, maar is ook zeer geschikt om te stomen, eventueel samen met de groenten die erbij gegeten worden. Ook koud kent couscous vele toepassingen in salades.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische couscous
  door op de plus te klikken.
 • gierst

  Gierst is een eeuwenoud gewas dat al voor de jaartelling in Nederland werd verbouwd. Gierst is van nature glutenvrij en wordt daarom als ingrediënt ook vaak toegepast in glutenvrije producten.

  Gierst kan bij de warme maaltijd worden gegeten als vervanging van rijst of aardappels. Ook koud kan gierst worden gebruikt in bijv. salades.

  Onze gierst is van een soort waarvan de korrels na het koken een stevige bite houden. Andere soorten koken stuk of hebben een zachtere bite.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische gierst door
  op de plus te klikken.
 • quinoa

  Quinoa is een zeer oud graan dat al eeuwenlang in Zuid-Amerika wordt geteeld. De plant gedijt goed op arme grond, bij weinig regen en op grote hoogten tussen de 2000 en 4000 meter.

  Quinoa is rijk aan calcium, eiwitten, aminozuren en vitamines en mineralen. Quinoa kan bij de warme maaltijd als vervanger van rijst dienen, maar is ook heerlijk wanneer koud gebruikt door salades.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische quinoa door
  op de plus te klikken.
beleef bio