• noten / zuidvruchten

  Uitgebreid assortiment noten en zuidvruchten. Natuurlijk allemaal biologisch. Geniet van de
  heerlijk volle smaak van in de zon gerijpte
  noten en zuidvruchten. Boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Lekker als tussendoortje,
  in brood of gebak, in toetjes of door de
  zelfgemaakte muesli.

 • zoete abrikozen

  In tegenstelling tot de gezwavelde abrikozen, hebben deze abrikozen hun natuurlijke donkere kleur. Abrikozen zijn heerlijk voor gebruik in gebak, brood of zelfgemaakte muesli. U kunt de abrikozen ook even laten wellen in warm water. Daarna lekker om zo te eten, of door de yoghurt. Regelmatig gebruik van abrikozen bevordert een goede stoelgang.

  Onze biologische abrikozen komen uit oost Turkije, de regio Malatya. Het zonnige klimaat staat garant voor heerlijk zoete abrikozen. Malatya is dé abrikozenstreek van Turkije. Omgeven door hoge bergketens liggen in deze streek bijna aaneengesloten abrikozenboomgaarden.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische abrikozen
  door op de plus te klikken.
 • amandelen

  Onze amandelen komen uit Spanje.
  In tegenstelling tot biologische amandelen uit Italië of Turkije zitten er tussen de Spaanse amandelen vrijwel geen bittere amandelen. Amandelen bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten.

  Daarnaast veel magnesium en net als andere noten zijn ze rijk aan onverzadigde vetten.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische amandelen
  door op de plus te klikken.
 • bananenchips

  Een lekkere snack gemaakt van gebakken plakjes bakbananen. Lekker voor tussendoor of door de zelfgemaakte muesli. vergroot Beleef onze dehalm biologische bananenchips
  door op de plus te klikken.
 • cashewnoten

  Een van de meest bekende soorten noten. Onze cashewnoten komen van biologische projecten in India.

  De cashewnoot groeit onderaan een vrucht. Na het plukken wordt de harde
  dop van de cashewnoot verwijderd.
  De cashewnoten worden daarna licht geroosterd en ontdaan van het schilletje. Hierna worden de noten nagekeken op onregelmatigheden, op grootte en kleur gesorteerd en vervolgens verpakt.

  Alle restproducten, de vruchten, doppen en schillen, worden weer gebruikt als grondstof voor brandstof of vezels voor gebruik in bijvoorbeeld isolatiemateriaal.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische cashewnoten
  door op de plus te klikken.
 • feestmix

  Een smaakvolle en gezonde mix van noten, zuidvruchten en zaden.
  Lekker als tussendoortje, door de yoghurt of zelfgemaakte muesli.
  dehalm biologische feestmix is verkrijgbaar in 250 gram ℮ verpakking.
 • gemengde noten

  Onze gemengde noten bestaan uit een mooie mix van walnoten, amandelen, cashewnoten, hazelnoten en paranoten.

  Na het mengen worden de noten gezeefd, waardoor u geen gruis en stof in de verpakking zult aantreffen. Lekker als gezond tussendoortje of voor gebruik [fijngehakt] in gebak en brood.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische gemengde noten
  door op de plus te klikken.
 • hazelnoten geroosterd

  Onze hazelnoten komen uit Zuid-Italië. Na de oogst worden de noten gepeld en vervolgens geroosterd. Lekker als snack tussendoor, maar ook door zelfgemaakte muesli, brood of gebak. dehalm biologische hazelnoten geroosterde zijn verkrijgbaar in 250 gram ℮ verpakking.
 • paranoten

  Paranoten of Brazilnoten komen van oorsprong uit de tropische regenwouden van Brazilië. De biologische paranoten komen van plantages die op een goede manier in de omliggende omgeving geïntegreerd zijn. Paranoten groeien per 10 tot 20 noten in een kegelvormige huls,
  ter grootte van een flinke sinaasappel, met een keiharde buitenzijde. De paranoten liggen hierin als sinaasappelpartjes naast elkaar. Na het stukslaan van de huls worden de noten op hun beurt ook gekraakt. Daarna worden de bruine velletjes grotendeels machinaal verwijderd.

  Tenslotte worden de noten op grootte en kleur gesorteerd en verpakt.
  Paranoten zijn zeer rijk aan anti-oxidanten en selenium.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische paranoten
  door op de plus te klikken.
 • pecannoten

  De pecannoot is een ver familielid van de walnoot. Pecannoten groeien vooral in het zuiden van Noord-Amerika.

  Pecannoten bevatten veel zink en vitamine B1. Een handje pecannoten (25 gram) bevat minstens 20% van de hoeveelheid zink die dagelijks wordt aanbevolen te eten. Ook bevat een handje pecannoten minstens 18% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B1 (thiamine).

  U kunt de pecannoten eventueel licht roosteren in een koekenpan. Ze worden dan onweerstaanbaar lekker!
  vergroot Beleef onze dehalm biologische pecannoten
  door op de plus te klikken.
 • vliespinda’s geroosterd

  Onze geroosterde vliespinda’s zijn licht gezouten en heerlijk bij de borrel of als hartig tussendoortje.

  Doordat het vliesje nog om de pinda zit is deze veel voller van smaak dan de pinda’s zonder vlies.
  dehalm biologische geroosterde vliespinda’s zijn verkrijgbaar in 500 gram ℮ verpakking.
 • pruneaux

  Onze pruimen komen uit het zonnige zuiden van Frankrijk. Deze pruimen zijn heerlijk aromatisch van smaak, om zo te eten, door de yoghurt of zelfgemaakte tutti frutti. Pruimen staan van oudsher bekend om de positieve invloed op de stoelgang. dehalm biologische pruneaux zijn verkrijgbaar in 500 gram ℮ verpakking.
 • studentenhaver

  Een mix van rozijnen en diverse geroosterde noten. Lekker bij een glaasje of als toevoeging aan de zelfgemaakte muesli. dehalm biologische studentenhaver is verkrijgbaar in 250 gram en 500 gram ℮ verpakking.
 • sultana rozijnen

  De lekkerste sultana rozijnen komen uit Turkije. De hete zomers staan garant voor heerlijk zoete druiven. De druiven worden in de zon gedroogd waarna ze gewassen en verpakt worden. Sultana rozijnen zijn perfect voor gebruik in gebak, brood of zelfgemaakte muesli. Natuurlijk ook lekker als gezond tussendoortje. vergroot Beleef onze dehalm biologische sultana rozijnen door op de plus te klikken.
 • gedroogde vijgen

  Onze gedroogde vijgen komen uit het zonnige Turkije. Daar staan ze al eeuwenlang bekend om de fijne smaak en hoge concentratie voedingsstoffen.
  Na het plukken worden de vijgen in de
  zon gedroogd. Na het drogen worden de vijgen gewassen, gesorteerd en verpakt. Gedroogde vijgen zijn rijk aan vezels,
  B-vitamines en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium.

  Na verloop van tijd kan er op de vijgen een wit laagje ontstaan. Dit is vruchtensuiker uit de vijgen zelf. Dit kan absoluut geen kwaad. U kunt de vijgen dan evt. met kokend water overgieten, laten uitlekken en wegzetten in de koelkast. De vijgen worden dan weer heerlijk zacht.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische vijgen door
  op de plus te klikken.
 • walnoten

  Onze walnoten komen uit India, een land dat al decennia bekend staat als leverancier van goede kwaliteit walnoten. De walnotenboom kan een hoogte van
  30 meter bereiken. De groene vruchten die aan de boom hangen, hebben dezelfde kleur als het blad. Als de vrucht rijp is, barst de huls open en wordt de eigenlijke walnoot zichtbaar. Wanneer de noot van de boom is verwijderd, wordt deze gewassen en gedroogd. Na het drogen wordt de noot op grootte gesorteerd en verpakt. Walnoten zijn zeer gezond en bevatten een hoge concentratie omega-3 vetten.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische walnoten
  door op de plus te klikken.
beleef bio