• ingrediënten

  •  
    1 pot runderbouillon van de Kleinste Soepfabriek
    10 gedroogde en 1 nacht geweekte shii-take
    250 cc water of wat vocht van de geweekte shii-take
    50 gram boter of margarine
    3 eetlepels bloem
    1 doosje schoongemaakte en gesneden champignons
    1 kleingesneden uitje
    1 potje room à 250 ml
    peterselie
    peper en zout naar smaak

    romige champignon shii-take soep


    bereidingswijze

    1 Fruit de ui zachtjes in de boter of margarine. 2 Maak dan een
    roux door de bloem onder voortdurend roeren toe te voegen zodat
    alle boter door de bloem is opgenomen. 3 Voeg dan alle vloeistof
    erbij en laat onder voortdurend roeren met een garde alles aan de
    kook komen voor een mooie gladde roux. 4 Knip met een schaar
    de harde steeltjes van de shii-take af en snijd ze in dunne reepjes.
    5 Doe de champignons en shii-take erbij en laat alles op een
    laag vuur onder af en toe roeren nog 10 minuten garen. 6 Voeg op
    het laatst de peterselie en eventueel zout en peper toe.
beleef bio