• rijst

  Verschillende soorten rijst, van verschillende herkomst, voor verschillende type gerechten.
  Alle met een voor de soort specifieke smaak
  en geur.

 • arborio risottorijst

  De rijst is afkomstig uit Noord-Italië, uit de regio Piemonte en Lombardije. Risottorijst is de verzamelnaam voor verschillende rijstsoorten, zoals Arboria, Roma, Baldo, Carnaroli, Vialone, Nano, Sant´Andrea en Padano.

  Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. Ze kunnen meer dan vier maal hun gewicht aan vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

  Onze risottorijst is van het type Arborio. Deze soort is de meest bekende risottorijst. Het betreft een van oorsprong Italiaanse rijstsoort. De witte Arboriorijst is zeer geschikt om een mooie, romige risotto te bereiden.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische risottorijst
  door op de plus te klikken.
 • basmatirijst

  Onze basmatirijst komt uit Noord-India,
  aan de voet van de Himalaya. Deze rijst is
  afkomstig van kleinschalige fairtrade projecten.

  Basmatirijst heeft een mooie lange korrel en lekkere subtiele smaak. De korrels koken mooi droog en verspreiden een heerlijke geur. De witte variant, die geslepen is, geeft een nog intensere geur af dan de bruine. Door de lokale bevolking wordt de rijst, vanwege de heerlijke geur en smaak ook wel ´koninginnenrijst´ genoemd.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische basmatirijst
  door op de plus te klikken.
 • pandanrijst

  Oosterse pandan- of jasminrijst is een heerlijk geurende rijst. Deze rijst is afkomstig van fairtrade projecten in het noordoosten van Thailand. De lange korrel kookt mooi droog. Een heerlijke rijst bij oosterse gerechten. Pandanrijst is rijk aan vitamine B, vezels en mineralen. vergroot Beleef onze dehalm biologische pandanrijst
  door op de plus te klikken.
 • parboiled snelkookrijst

  Parboiled rijst wordt verkregen door de ongepelde rijst te weken waarna de rijst een stoombehandeling ondergaat. Hierdoor wordt een deel van de vitamines, zouten en mineralen uit het vlies in de korrel geperst. Na het drogen van de korrel wordt de rijst alsnog gepeld en geslepen. Door dit procedé wordt de kooktijd aanzienlijk verkort tot slechts 15 minuten.

  Onze parboiledrijst komt uit Noord-Italië,
  de regio rond de Po-vlakte.
  vergroot Beleef onze dehalm biologische parboiledrijst
  door op de plus te klikken.
 • zilvervliesrijst lang

  Onze lange zilvervliesrijst komt uit Italië, van biologische projecten in de Po-vlakte. Zilvervliesrijst is niet geslepen, waardoor alle waardevolle voedingsstoffen behouden blijven. Lange zilvervliesrijst kookt mooi droog en heeft een aangename volle smaak. dehalm biologische lange zilvervliesrijst is verkrijgbaar
  in 1000 gram ℮ verpakking.
beleef bio